President Santokhi aan de slag in New York

President Chan Santokhi is momenteel in New York voor het bijwonen van de 77e Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. De president was eerder in Washington, DC waar hij in de hoedanigheid van Caricom-voorzitter gesprekken heeft gevoerd met de Amerikaanse vicepresident Kamala Harris binnen het Action Committee of Caribbean Leaders.

Santokhi heeft zondag, kort na zijn aankomst in New York, de eerste voorbereidingsmeeting gehad met zijn delegatie en de vertegenwoordigers van Suriname bij de Verenigde Naties. Tijdens de meeting zijn de activiteiten en de agenda voor de komende dagen besproken. Buitenlandse missies met lange dagen en een volle agenda, vragen om goede afstemming tussen het team en een gedegen voorbereiding.

Santokhi heeft zondag een meeting gehad met António Guterres, secretaris-generaal van de Verenigde Naties. Tijdens de ontmoeting heeft de VN-topman de samenwerking met Suriname, op het gebied van milieu, klimaatverandering en duurzame ontwikkeling herbevestigd.

Ook zal hij een ontmoeting hebben met de Surinaamse diaspora in New York.

Ook in de hoedanigheid van Caricom-voorzitter zal de president in New York een reeks meetings bijwonen en speeches houden. Eén daarvan is het lunch event van de Atlantic Council.

De president heeft een volle agenda tot zijn terugkeer, op vrijdag 23 september. Het uiteindelijke doel van de reis is het verder intensiveren van de relaties en samenwerkingen van Suriname met diverse landen en internationale organisaties.